En blogg från Högskolan i Borås

måndag 4 maj 2009

I huvudet på en rekryterare

Som ni säkert vet så är ingen anställningsintervju lik den andra och det är svårt att förbereda sig till 100%. Vid vissa intervjuer möter du kanske professionella rekryterare som spenderar stor del av sin arbetstid till att just intervjua eventuella nya medarbetare. Andra rekryterare kan vara ganska oerfarna och helt "gröna" på området. De kanske på sin höjd har med sig ett formulär med frågor som de anser är lämpliga. Det händer ibland att man som sökande upplever att man tar över intervju och är den som styr. Men, de flesta intervjuer, det är oftast de intervjuer som upplevs som mest positiva, är de som blir till ett samtal. Ett samtal mellan två jämnställda parter där den ena försöker sälja in sin kompetens och personligthet och där den andra försöka sälja in företaget och tjänsten. Därför är det svårt att förbereda sig men det finns tips som kan vara värda att lyssna på och ta till sig om man vill lyckas med att få jobbet. Ju mer man förbereder sig på eventuella frågor och svar desto större chans är det att lyckas.


Tisdagen den 12 maj kl: 17:00 - 18:30 kommer därför Karina och Marie som arbetar som Rekryteringskonsult respektive Konsultchef på Manpower att besöka Högskolan i Borås.


Manpower är en av de tio största arbetsgivarna i Sverige och genomför drygt 20 000 rekryteringar på ett år. Som ni förstår finns här mycket kompetens och erfarenhet - missa inte detta tillfälle att ställa frågor kring sådant som du funderat över.


Karina och Marie kommer att ge tips på hur ni lyckas på arbetsmarknaden. Hur en rekryteringsprocess ser ut och vad det innebär att arbeta inom bemmaning. De kommer även att presentera alla de tjänster som Manpower erbjuder. Samt ge konkreta tips på vad du bör tänka på innan - under och efter en anställningsintervju.


Ta chansen att komma och lyssna - Balder Sal C203 och anmälan görs via länk på kalendariumet på HB:s hemsida alternativt kontakta karriarservice@hb.se
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar