En blogg från Högskolan i Borås

fredag 12 juni 2009

Nya trender i en föränderlig värld


I Dagens möjligheter går det att läsa att i och med generationsväxlingen, som vi är mitt upp i eller har framför oss, så händer det mycket på arbetsmarknaden. Världen förändras och så även det som blir viktigt för att lyckas med att få ett bra jobb. Dagens möjligheter har tagit hjälp av experter och med hjälp av kristalkulan ringat in sju trender som kan komma att påverka ditt framtida liv både det privata- och yrkesverksamma.
Om jag skall sia i kristallkulan och lägger ihop mina tankar med det jag läst så är jag benägen att hålla med Dagens möjligheter. Men risken eller möjligheten med det nya, beror helt på hur ni vill se det, är att arbetsliv och privatliv blir mer och mer sammankopplat. Det har så klart sina för och nackdelar och det är upp till Er att värdera det utifrån er själva och er egna situation.

1. Intiativ Framtidens medarbetare är starkt drivna av företagets värderingar och visioner. Det måste helt enkelt finnas en sammstämmighet mellan vad företag och medarbetare står för och hur de skall attrahera nya kunder och duktiga medarbetare. Din intiativ förmåga att driva företaget i rätt riktning blir superviktigt för att lyckas.

2. Snabbhet Att hantera information som idag sprids blixtsnabbt via internet och andra sociala medier är viktigt för att hålla sig uppdaterad kring vad som händer i världen. Att kunna hantera detta enorma flöde och ständigt vara uppkopplad, kunna avsluta, kanske klippa av ett projekt som går för långsamt utan lönsamhet och påbörja många projekt samtidigt kommer bli en framgångsfaktor. Flexibilitet är ett slitet ord men dock efterfrågat, av båda parter, på framtidens arbetsmarknad.

3. Mobilitet Att din arbetsplats är flyttbar och att via tekniken kunna utföra många av arbetsuppgifter från olika platser är något vi redan i dag ser. Tiden med kontor kanske är förbi. Platser där medarbetare blir inspirerade och där vi får energi och kreativitet i vårt arbete kommer att avgöra var vi utför våra arbetsuppgifter och på vilket sätt.

4. Entreprenör Handlar om att vi alla mer eller mindre blir vår egen entreprenör. Vi skapar möjligheter för oss själv att utvecklas och skaffa oss försörjning samt ett roligt och spännande liv. Månadslön och fastanställning kanske kommer att ersättas med mer inkomst från uppdrag, projekt som säker kommer att variera över tid och kanske även var i livet vi befinner oss.

5. Klimatet Klimatpåverkan, hur vi använder resurserna på vår jord kommer även få konsekvenser på arbetsmarknaden. Det kommer bli nödvändigt att tänka i termer som att ha koll på miljö, ekologi och socialt ansvar. Social responsibility (CSR) blir lika viktigt som social kompetens.

6. Tillgångsfokus Fram tills idag har fokus legat mycke på att titta på brister när man anställer men där siar och vi kan redan idag ser att det börjar förändras. Att fokusera på unikhet, engagemang och tillgångar är framtidens recept. Arbetsgivare kommer lyssna mer på vad du tidigare lyckats med och hur dina personliga egenskaper och din unikhet kan vara en fördel i verksamheten för att skapa lönsamhet och "den bästa arbetsplatsen".

7. X-faktorn Den okända faktorn dvs. vem vet vad som kommer behövas om 20 år. Vår utveckling inom teknik, miljö, tjänstesektorn osv går fort. Tittar vi i backspegeln kan vi säga att för 20 år sedan hade nästan ingen hört talas som Internet. Endast 1% av vår befokning använde 1995 webben eller e-post. Teknik, tjänste och miljöutveckling har revolutionerat och skapa många nya arbetstillfällen inom olika branscher. Det finns de som menar att vi rört oss från information - underhållning - interaktion. Hur framtiden kommer se ut vet ingen men nya titlar i jobbannonser kommer vi garanterat se i framtiden. Vad sägs om att arbeta som Twitterspökskrivare, Elitutbildare....

1 kommentar:

  1. Twitterspökskrivare - där har vi det!

    SvaraRadera