En blogg från Högskolan i Borås

tisdag 19 oktober 2010

Gör praktik i Bryssel

Tänk att få möjligheten att frottera sig med de som bestämmer. Hade jag varit yngre hade jag absolut sökt denna praktikplats. Inte bara för att det verkar kul och utmanande utan också för att det skulle se bra ut på min CV och jag tror att många dörrar öppnas efter ett år i Bryssel. Ta chansen och sök redan idag och vill du hjälp eller feedback på ansökningshandlingarna kontakta gärna mig. Lycka till// Susanne Håkansson

North Sweden European Office söker en alternativt två praktikanter till Brysselkontoret. Praktikperioden är vårterminen 2011. Praktiken ger Dig möjlighet att få en god insyn i och förståelse för arbetet vid EU:s institutioner och regionens arbete med att påverka EU.

Vill Du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel?
Är Du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Norrbotten och Västerbotten?
Studerar Du vid något av Norrbottens eller Västerbottens universitet?
Studerar Du vid annat universitet och har ett genuint intresse för Norrbotten eller Västerbotten?
Är Du klar med din C-uppsats?
Då är detta en unik möjlighet för dig!

Arbetsuppgifterna under praktiken inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida, sammanställning av PM, deltagande i seminarier och konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten och Västerbotten samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret. I praktikperioden ingår även som en viktig del att sammanställa rapporter inom olika policyområden som är relevanta för regionens utveckling. Rapporterna kan ske på uppdrag av företag, organisationer eller myndigheter i Västerbotten eller Norrbotten. EU-dimensionen i rapporterna ska vara tydlig.

God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet är ett krav. Vi ser gärna sökande som har läst minst 90hp inom samma ämne. För praktiktiden utgår ett stipendium på 40 000 kr.

Är Du intresserad? Skicka en kort presentation av Dig själv samt CV och C-uppsats eller motsvarande till: inge.andersson@northsweden.eu

Sista ansökningsdatum är 19 november 2010.

Välkommen med din ansökan! Mer information - northsweden