En blogg från Högskolan i Borås

torsdag 21 oktober 2010

Öka dina chanser att få ett jobb!


Jag hade ett intressant möte med Heléne Hansson på StudentConsulting i veckan som utmynnade i någira aktiviteter. StudentConsulting är ett av Sveriges snabbaste växande bemannings- och rekryteringsföretag. De erbjuder en rad olika möjligheter för studenter, allt från extra jobb under studierna till jobb inom bemanning efter studierna samt möjlighet att bli rekryterad till ett företag via StudentConsulting.

Heléne menade på att dom är en bra brygga mellan studenten och företagaen och att de kan hjälpa till att utvidga en students nätverk. - vi har många kunder och ibland vill en kund börja med att hyra någon via bemanning för att sedan växla över till en rekrytering och anställning hos företaget.

Just nu hade de flera uppdrag på heltid/deltid inom textil, administration, konstruktion och försäljning och söker kandidater till dessa tjänster. De hade även extra jobb för studenter som vill tjäna lite extra pengar eller som vill bygga på med lite arbetslivserfarenhet. Men, för att kunna arbeta på ett så kallat studentkontrakt så måste man plugga minst 50 %.

Vi hade även en diskussion kring arbetsmarknadsläget i Sverige och hur de ser på chanser för unga att få ett jobb. StudentConsulting ser en förändring sedan i våras och de har vuxit och expanderat sin verksamhet i Borås. Fler förfrågningar om bemanning, rekrytering eller "hyrköp" kommer in från företagen och det är en fingervisning på att läget håller på att förändrats.

StudentConsulting kommer att besöka Högskolan i Borås tisdagen den 23 november.
Drop-in mellan kl 12:30-14:00 i C343 på Studentcentrum.
De kommer även att presentera sin verksamhet mellan kl 13:00-13:30.

Har ni frågor kring detta är ni välkomna att kontakta karriärservice@hb.se

Ta chansen att öka dina möjligheter till jobb - Välkomna!