En blogg från Högskolan i Borås

måndag 10 januari 2011

JOBBA SOM STUDENTINFORMATÖR PÅ TRIA

Är du på jakt efter ett lärorikt, utvecklande och roligt extrajobb, som dessutom är en bra merit i framtiden? Tria söker dig som är intresserad av att jobba med medlemsrekrytering och att anordna aktiviteter på ditt lärosäte.
Arbetet som studentinformatör är mycket flexibelt och självständigt. Ditt arbete handlar om att marknadsföra Tria, rekrytera nya medlemmar och arrangera aktiviteter. Det kan handla om att tillsammans med fackliga ombud arrangera studiebesök eller yrkesföreläsningar. Det kan även handla om att du marknadsför de aktiviteter som Tria erbjuder såsom CV-verkstad, fejkade arbetsintervjuer, föreläsningar och annat. Du är helt enkelt med och skapar Trias verksamhet som bygger på att förbereda studenter på arbetslivet. Du är också vår representant gentemot Trias studentmedlemmar och studentföreningar på ditt universitet.
Du ansvarar också för Trias deltagande vid arrangemang såsom arbetsmarknadsdagar eller introduktionsmässor. Eftersom du själv studerar känner du bäst till vilka typer av aktiviteter som studenterna på din skola efterlyser och vilka sakfrågor de är intresserade av. Var vill studenterna gå på studiebesök? Vilka typer av yrkesföreläsning efterfrågas? Vad är aktuellt på ditt lärosäte?
Som en del av marknadsföringen av Tria kommer du även att hålla klassrumspresentationer om vår verksamhet - varför man ska vara medlem och vad Tria kan göra för dig som studerar. Huvudsyftet med detta är att rekrytera nya medlemmar.
Målet med studerandeverksamheten är att över överbrygga det avstånd som finns mellan den akademiska världen och arbetsmarknaden. Vi vill hjälpa våra studentmedlemmar att få en bra start på sitt arbetsliv, förhindra fallgropar och förenkla söka-jobb-processen.
Du som söker ska:
• Själv vara student vid det universitet/högskola som du söker tjänsten till och ha minst ett år kvar av dina studier
• Vara ansvarstagande
• Kunna arbeta självständigt och vara initiativrik
• Vara utåtriktad
• Kunna arbeta ca 15-20 h per månad

Vi ser också gärna att du:
• Har erfarenhet av försäljning och/eller marknadsföring.
• Har erfarenhet av föreningsverksamhet, gärna inom studentkår eller liknande.

Vi utgår ifrån att du delar fackföreningsrörelsens värderingar men du behöver inte ha några förkunskaper om Tria eller facket - det får du av oss.
Skicka in din ansökan så snart som möjligt till niclas.carlstrom@tria.se.