En blogg från Högskolan i Borås

tisdag 10 maj 2011

Vill du arbeta på ett globalt ledande företag med ambitiösa karriärmöjligheter?

Då är Meltwater Group ett företag för dig! Vi fortsätter att växa och söker därmed nya drivna kollegor till vårt kontor i Göteborg.
Traineeprogrammet har en utpräglad historik i att utveckla ledare inom Meltwater. Hos oss skapar du själv dina möjligheter genom din arbetsinsats och kreativitet! Som International Sales & Management Trainee arbetar du nära marknaden med stort eget ansvar. Arbetsmiljön är teamorienterad med fokus på försäljning. Under de första tre till nio månaderna som Sales & Management Trainee kommer fokus ligga på att lära sig säljprocessen inom Meltwater, presentera våra tjänster till ledande personer inom näringslivet samt förhandling kring långsiktiga samarbeten. Försäljning är en av de mest värdeskapande processerna för alla företag. Det är genom försäljning som resultaten skapas. Därför anser vi att en grundläggande förståelse för säljprocessen är en förutsättning för att kunna leda och ta ansvar för ett företags resultat.
Meltwaters ambition är att utveckla nästa generations ledare. Alla Meltwaters ledare är än idag personer som utvecklats och befordrats internt. Första steget är att erbjuda större ansvar genom att få leda ett team, detta erbjuds dem med utomordentliga resultat och stor potential. Meltwaters långsiktiga mål är att du ska kunna ansvara för någon av Meltwaters affärsenheter. Som anställd på Meltwater erbjuds utveckling såväl på det personliga som på det professionella planet kombinerad med möjligheten till internationell karriär. Din utveckling genom traineeprogrammet kan du själv påverka genom din ambition och egen insats. Meltwaters företagskultur är ytterst ambitiös och vi erbjuder attraktiva förmåner och partnerprogram för rätt kandidater.
Kvalifikationer

• Akademisk examen med goda resultat
• Goda ledaregenskaper
• Förmåga att möta uppsatta mål och deadlines
• Kommunikativ och analytisk förmåga
• Entreprenörsdriven och vilja att nå resultat
• Passion för att göra affärer och för konsultativ försäljning

Språkkrav: Svenska och engelska flytande i tal och skrift

Vad vi erbjuder!

• Ung och social arbetskultur
• Ambitiösa karriärmöjligheter - nationellt som internationellt
• Attraktiva förmåner och partnerprogram
• Utveckling inom Management och Sales
• En stimulerande arbetsmiljö som bygger på respekt och ”winner mentality”
• Självständigt arbete i team med accelererande ansvar.


Meltwater Group är en privatägd norsk koncern med över 800 anställda, med över 55 kontor och finns i 23 länder globalt . Gruppens vision är att gå in i tillväxtmarknader för att utmana existerande aktörer och affärsmodeller med innovativ teknologi i form av Software as a Service (SaaS). Genom olika affärsområden levererar Meltwater Group idag webbaserade B2B lösningar till över 19 000 kunder inom; omvärldsbevakning av redaktionella medier (Meltwater News), omvärldsbevakning av sociala medier (Meltwater Buzz) och presshanteringsverktyg (Meltwater Press). Kulturen i företaget är direkt karaktäriserad av grundaren Jørn Lyseggens filosofi och tro på unga människor. Därför rekryteras vi nästan uteslutande baserat på potential och inte bara arbetslivserfarenhet vilket man ofta saknar som nyexaminerad student. Genomgående i Meltwater är passionen för B2B försäljning, vilket är den mest värdeskapande processen för de flesta bolag.

För att kunna hantera din ansökan vänligen skicka in en komplett ansökan med:
1. CV
2. Personligt brev
3. Ifyllt frågeformuär (du får detta mailat till dig efter vi mottagit din ansökan)

Maila din ansökan till: job.sweden@meltwater.com

Start datum: 2011-08-02
Intervju: 2011-06-22 – 2011-06-23
Sista ansökningsdag: 2011-06-15


Kontaktperson:
Alexandra Rydén
0709443101
alexandra.ryden@meltwater.com

Mer om Meltwater Group: www.meltwater.com