En blogg från Högskolan i Borås

onsdag 19 juni 2013

Nu är det tyst i biblioteket och så även på karriärservice....

De senaste veckorna har det varit väldigt tyst på biblioteket. Många studenter har tagit examen och fått sina eftertraktade examensbevis. En del har fått sommarjobb, andra kanske har tagit sig en välförtjänt semester. Vissa söker jobb och springer på intervjuer medans någon redan börjat "sitt riktiga" jobb. Men, det ni alla har gemensamt är att ni är Alumner från Högskolan i Borås.
Som alumn har du möjlighet att kontakta Karriärservice upp till 2 år efter examen. Det kan handla om att du vill ha hjälp med att planera nästa steg i karriären. Du kanske har frågor kring hur du på bästa sätt söker jobb, intervjuträning etc. Vi kan även besvara frågor kring lag och avtal och lön.
samma service finns såklart även för er  studenter som fortfarande är kvar men  har "sommarlov". Vissa utav er kanske har tagit tillfället i akt att jobba extra för att tjäna lite extra pengar och ha något att göra. Andra kanske har valt att tillåta sig att vara "ledig" för att på så sätt ladda batterierna inför höstterminen. Du som presumtiva studenter väntar kanske tålmodigt på antagningsbeskeden. Har du frågor är du välkommen att kontakta Centrala studievägledningen på studievagledning@hb.se så svarar vi eller hänvisar dig vidare.

Vi på centrala studievägledningen och Karriärservice håller just nu på att planera inför hösten. Vilka aktiviteter skall vi erbjuda studenterna. Skall vi köra på som vi brukar med Studieteknik, CV föreläsningar, Workshops i intervjuteknik, Personligt varumärke, lag och avtal etc etc etc.  Eller är det kanske så att vi borde hitta på något nytt? Vi vill gärna att ni hör av Er till oss om tips på teman och innehåll på aktiviteter som ni önskar. Det kan såklart inte vara vad som helt utan det bör innefatta vägledning, jobb och karriär på något sätt. karriarservice@hb.se

För som ni alla kanske förstår så jobbar vi i en miljö under ständigförändring. Studenter kommer och går men vi består.

 Trevlig midsommar och njut av värmen som kommer!